The Owner I'm a wife to my husband, a mother to my beloved children, a daughter to my parents and a servant to ALLAH S.W.T. I just LOVE to COOKING <3 Sembang-sembang Thanks
| PAU DURIAN Bahan-bahan :- 500gm tepung hong kong (guna tepung gandum utk pau pn bole) 1/2 sudu kecil serbuk penaik 1/2 sudu kecil garam 1 sudu kecil serbuk yis segera 1 sudu kecil serbuk bread improver 3 sudu kecil gula kastor 250ml air suam 3 sudu makan shortening Beberapa keping kertas putih sebagai lapik pau Isi durian - yg sudah diasingkan dari bijinya Cara-cara :- 1. Dalam bekas masukkan semua bahan keculi inti dan kertas 2. Uli hingga sebati,kenyal dan tidak melekat 3. Rehatkan 10 minit dan uli lagi 4. Buat bebola,nipiskan dan masukkan isi durian tadi.Anggaran 1 sudu bergantung kepada besar/kecil bebola tadi. 5. Lapikkan kertas disetiap pau yang sudah siap tadi 6.Rehat kan sekejap dalam 10 minit lagi barulah kukus selama 15 minit hingga masak.Sedap dimakan panas- panas ~SELAMAT MENCUBA~ |