The Owner I'm a wife to my husband, a mother to my beloved children, a daughter to my parents and a servant to ALLAH S.W.T. I just LOVE to COOKING <3 Sembang-sembang Thanks
| PENGAT KELADI BERSAMA KELEDEK Bahan-bahan: 1 biji keladi cina - agak besar juga anggaran 1/2 kilo - kupas kulit,potong dadu dan rebus hingga lembut (jangan hancur) 4-5 biji keledek (ubi manis) - kupas,potong dadu dan rebus hingga lembut jangan hancur 1/2 gelas sagu biji - cuci & rendam 1 biji kelapa - ambil santannya cukup untuk menenggelamkan ubi 1 cawan gula - atau ikut citarasa masing-masing 1 sk garam 3 helai daun pandan - simpul Cara-cara: *** Gaul semua bahan dalam periuk dan tunggu hingga mendidih tapi jangan sampai pecah santan.Sagu biji boleh dikurangkan sekiranya tak suka pekat.Sedap dimakan panas atau sejuk.Sesuai untuk sarapan atau dimakan waktu minum petang.SELAMAT MENCUBA..! |