The Owner I'm a wife to my husband, a mother to my beloved children, a daughter to my parents and a servant to ALLAH S.W.T. I just LOVE to COOKING <3 Sembang-sembang Thanks
| PULUT PANGGANG & KARI DAGING KOBOI Bahan-bahan (Pulut Panggang) 1/2 kilo beras pulut Santan - secukupnya untuk menanak pulut Sedikit garam ~Tanak pulut bersama santan (seperti memasak nasi).Campur sekali garam ~ Setelah pulut masak masukkan kedalam daun pisang dan bentukkan bulat memanjang. ~ Guna 2 lapisan daun,kemaskan dan kelim hujung daun dengan lidi ~Bakar/layur/panggang pulut diatas api kecil Bahan-bahan (Kari Daging Koboi) 1/2 kilo daging 2 sudu makan serbuk kari + 1/2 sudu serbuk kunyit *2 biji bawang merah *2 ulas bawang putih *2in halia *tumbuk 2 tangkai serai - titik Rempah 4 sekawan 1-2 keping asam keping Cara-cara: ~Gaulkan rempah kari dan kunyit bersama daging..biarkan. ~Panaskan minyak dalam kuali kemudian tumis bahan *tumbuk hingga naik bau. ~Masukkan daging yang diperap tadi dan goreng dalam 10 minit.Sentiasa digaul ~Selepas itu barulah masukkan air,asam keping,garam,serbuk perasa dan sedikit gula ~Masak sehingga daging lembut.Boleh tambah daun kari kalau suka. |