The Owner I'm a wife to my husband, a mother to my beloved children, a daughter to my parents and a servant to ALLAH S.W.T. I just LOVE to COOKING <3 Sembang-sembang Thanks
| SUP TULANG ,Bahan-bahan: 1 kilo tulang lembu 2 biji sup bunjut - yang sudah sedia Rempah 4 sekawan 3in halia 3in lengkuas 3 batang serai Garam Daun sup/saderi Bawang goreng Garam & serbuk perasa Cara-cara: ~Cuci bersih tulang kemudian masukkan kedalam periuk bersama air yang penuh.Masukkan halia.lengkuas dan serai. ~Masak sehingga isi daging di tulang tersebut lembut kemudian barulah masukkan sup bunjut,garam dan serbuk perasa. ~Oleh kerana memasak sup tulang ini memakan masa yang lama sentiasa pastikan air ditambah.selalu. ~Apabila hendak menghidang taburkan daun sup/saderi dan bawang goreng. ~Boleh perahkan air limau kesturi dan tambah lada padi untuk yang suka pedas...perghh! ~Sup ini juga boleh dibuatkan soto daging dengan hanya menambah meehoon yang dicelur +hirisan timun +tauhu kering.(apa saja mengikut citarasa masing-masing) |