The Owner I'm a wife to my husband, a mother to my beloved children, a daughter to my parents and a servant to ALLAH S.W.T. I just LOVE to COOKING <3 Sembang-sembang Thanks
| JEJARI KENTANG Bahan-bahan: 6-7 biji kentang - kupas kulit dan rebus hingga lembut kemudian lecek 1 cawan daging ayam (cincang halus) klu suka bole tambah udang 1/2 biji lobak merah (potong dadu kecil) 1 sk minyak bijan Sedikit lada sulah - kalau tak suka pedas jangan letak Garam - ikut citarasa 1 biji telur Cara membuatnya: 1. Gaul ubi kentang bersama daging ayam yang telah diperap sebelumnya dengan minyak bijan dan garam 2. Campurkan lobak merah serta bahan-bahan yang lain dan adunkan hingga menjadi doh 3. Bentukkan seperti jejari kira-kira 5-6cm 4 Celupkan pada telur yang telah dipukul sedikit tadi 5. Kemudian goreng dalam minyak yang telah dipanaskan hingga kekuningan 6. Sedap dimakan panas-panas bercicahkan sos sebagai sarapan pagi atau minum petang. ~SELAMAT MENCUBA~~ |