The Owner I'm a wife to my husband, a mother to my beloved children, a daughter to my parents and a servant to ALLAH S.W.T. I just LOVE to COOKING <3 Sembang-sembang Thanks
| KEK BUNGA RAMPAII Bahan-bahan: 200 gm butter 200 gm gula kastor 200 gm tepung naik sendiri - ayak 5 biji telur - asingkan putihnya 2 sudu makan susu pekat 1 sk esen vanila Kelapa parut kering - dalam tin secukupnya.Bhgkan 3 dan warnakan merah,hijau & kuning. Gula aising - secukupnya Cara-cara: ~ Butter dan gula dipukul hingga kembang dan putih. ~ Masukkan telur sebiji demi sebiji hingga habis dan pukul lagi.. ~ Masukkan susu pekat dan esen vanila.Gaul. ~ Putih telur dipukul hingga kembang dan gebu kemudian tuang kedalam adunan tadi. ~ Gaul dengan senduk kayu kemudian masukkan tepung sedikit demi sedikit.Kaup balikkan. ~ Lenserkan loyang dengan mentega dan taburan tepung dan tuang adunan kek kedalam loyang. ~ Masukkan kedalam oven yang dipanaskan terlebih dahulu dengan suhu 159 darjah celcius selama 40 minit atau sehingga masak. ~ Setelah kek masak sejukkan terlebih dahulu sebelum ditaburi dengan gula aising dan kelapa parut yang berwarna-warni.Siap.Selamat mencuba. |