PUDING ROTI BERSOS KASTARD
|  | 
| Bahan-bahan: 8 keping roti
 * 500ml susu segar,santan atau susu cair
 * 4 sudu makan gula
 * 1/2 cawan susu pekat - kemanisan ikut citarasa
 *2 sudu makan butter (cairkan)
 *2 biji telur
 * 1 sudu teh esen vanila
 * 1 sudu makan tepung jagung
 * 1 sk serbuk kulit kayu manis
 3 sudu makan kismis
 
 Cara-cara:
 Carik-carik roti kemudian susun dalam loyang yang telah digris terlebih dahulu dengan butter.Susun rata.Dalam sebuah bekas campurkan semua bahan yang bertanda *.Gaul rata.Biarkan seketika dalam 15 minit supaya roti terendam sepenuhnya.Tabus kismis di atas adunan roti tadi dan bakar pada suhu 180 darjah C selama 30 minit.
 Sejukkan sebelum dipotong.
 
 SOS KASTARD
 Bahan-bahan:
 1 tin susu cair
 1 1/2 sudu makan tepung kastard
 2 sudu makan gula
 2 sudu makan susu pekat - klu suka tp lebihkan gula
 
 ***Tuang semua bahan dalam periuk dan masak sehingga pekat.Sejukkan sebelum dituang di atas puding roti.
 
 |