PUDING ROTI BERSOS KASTARD
 |
Bahan-bahan: 8 keping roti * 500ml susu segar,santan atau susu cair * 4 sudu makan gula * 1/2 cawan susu pekat - kemanisan ikut citarasa *2 sudu makan butter (cairkan) *2 biji telur * 1 sudu teh esen vanila * 1 sudu makan tepung jagung * 1 sk serbuk kulit kayu manis 3 sudu makan kismis
Cara-cara: Carik-carik roti kemudian susun dalam loyang yang telah digris terlebih dahulu dengan butter.Susun rata.Dalam sebuah bekas campurkan semua bahan yang bertanda *.Gaul rata.Biarkan seketika dalam 15 minit supaya roti terendam sepenuhnya.Tabus kismis di atas adunan roti tadi dan bakar pada suhu 180 darjah C selama 30 minit. Sejukkan sebelum dipotong.
SOS KASTARD Bahan-bahan: 1 tin susu cair 1 1/2 sudu makan tepung kastard 2 sudu makan gula 2 sudu makan susu pekat - klu suka tp lebihkan gula
***Tuang semua bahan dalam periuk dan masak sehingga pekat.Sejukkan sebelum dituang di atas puding roti.
|